İZMİR / KARŞIYAKA - Hasan Kaya Özel Eğitim Anaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun binası işitme engelli torunundan dolayı, İzmir'de özel eğitim kuruluşuna duyulan gereksinimin bilincine varan merhum Hasan KAYA'nın çocukları  (Ruhsar KARDEŞ-Sevim KARDEŞ-Süzay KAYA-Şevket KAYA) tarafından 1994 yılında projesi özel olarak hazırlanarak inşa edilen, tek katlı ve bahçeli bir bina, eğitim merkezi olarak işletilmek üzere Karşıyaka Belediyesi'ne bağışlanmıştır.

1999 yılına kadar atıl bir halde duran bina İzmir Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca gerekli tadilatı yapılarak," Hasan Kaya İşitme Kaybı Erken Tanı Eğitim ve Tedavi Merkezi " adıyla İl Sağlık Müdürlüğünce 29.03.2000 tarihinde hizmete açılarak çocukların eğitimine başlamıştır.

Okulumuz ilimizde hizmet verebilmesi için İzmir Valiliğinin başkanlığında, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü,Karşıyaka Belediye Başkanlığı, D.E.Ü. Tıp Fakültesi K.B.B.Hastalıkları Ana Bilim Dalı bir araya gelerek ortaklaşa hazırlayıp imzaladıkları bir protokole göre Ekim 2002 Tarihine kadar İl Sağlık Müdürlüğünce işletilmiştir.

15.07.2002 tarihinde ilgili kurumlar arasında yapılan bir protokol ile İzmir ili Karşıyaka İlçesi Belediyesi mülkiyetinde olan ve 49 yıllığına Bakanlığımıza tahsis edilen okulumuz, Bakanlığımızın 16.09.2002 tarih ve 3816 sayılı oluruyla Özel Eğitim Rehberlik ve  Danışma Hizmetleri genel Müdürlüğüne bağlı olarak okul öncesi eğitim çağındaki işitme engelli öğrencilere yönelik "Hasan Kaya İşitme Engelliler Erken Çocukluk Eğitim Merkezi  ve Anaokulu " adıyla gündüzlü özel eğitim kurumu olarak Aralık 2002'de Eğitim-Öğretime başlamıştır.

Yayın: 10.03.2014 - Güncelleme: 13.12.2019 11:58 - Görüntülenme: 3722